2016. január 22., péntek

Művészetek Hete eredeményhirdetés 5. nap - Fotósok viadala

Halihó kedves mindenki! :)
Végre megérkeztem a Művészetek Hete fotós kategóriájának várva várt eredményhirdetésével. Köszönöm a türelmeteket, és az összes csodás beküldött képet, nagyon nehéz volt meghozni a döntést, mert rengeteg gyönyörű munka akadt. A díjazásban épp ezért nem csak a kép esztétikai értékét, hanem az egyediségét is figyelembe vettem. Nem összpontszámot vagy átlagot számoltam, hanem a legjobb fényképeket választottam ki minden pályázótól, hogy igazságosan járjak el a kevesebb alkotást beküldőkkel szemben. 

Pár érdekes tény és adat a kategóriáról:
- A legbuzgóbb versenyző 12 db, a legminimalistább versenyző pedig 2 db művét osztotta meg velünk.
- Összesen 93 fotót kaptunk.
- 17 db nevező volt ebben a kategóriában.
- A 10-es skálán történő pontozásban a legnagyobb elért szám 8,5 volt, a legkisebb pedig 1.

Nem is keltem tovább a feszültséget, következzenek a helyezések!

1. helyezett: Az életem fantázia (Szaszi) fotója 
Ez a zseniális munka már elsőre szemet szúrt nekem. Kiemelkedett a kiskertben fotózott virágok és elcsépelt falevelek közül, annyira különleges. Szaszi nagyon szépen elkapta a pillanatot, nem csak jókor volt megfelelő helyen, óriási profizmusról árulkodik az egész fotó. A fókusszal csodásan kiemeli az aranyló mézcseppeket, elhalványítja a hátteret, így a figyelmünket automatikusan a témára tereli. A fényhatások gyönyörűek, a mézben megcsillanó tükröződés még érdekesebbé teszi az összhatást. Nagyon jól átjön a hangulat, amit elég nehéz elérni, de a díjazottunknak remekül sikerült. Az egyetlen icipici hiba, a jobb alsó sarokban lévő folt, ami hosszabb tanulmányozás után kicsit idegesítő, egyedül ez gátolt meg abban, hogy max pontot adjak. Óriási gratuláció Szaszinak ezért a csodás fotóért! ;)
Szaszi díja: Interjú a Szonidea blogon + fejléc / kritika / trailer, és hirdetés az oldalsávban 3 hétig.

2. helyezett: Isabella Reed képe
Igazán varázslatos alkotás, mintha egy mesebeli erdőben lennénk! A színek vidámak és élettel teliek, a háttérben kibontakozó ösvény izgalmas hatást kölcsönöz. Ugyan a téma elég elcsépelt, de a képnek nagyon kellemes atmoszférája van, ezért kerülhetett a dobogó második fokára.
Szintén volt egy pici problémám, a téma sablonosságán túl (amit a fotós legyőzött a hangulati értékkel), szemet szúrt, hogy a középen álló fa alja lemaradt, ami engem egy kicsit feszélyez, mert nem teljes így a fotó. 
Mindezeket leszámítva gyönyörű munka, magam is irigylem!
Isabella nyereménye: 2 hétig hirdetés az oldalsávban + kritika/ fejléc





3. helyezett: Zsüliett Antal munkája
Ahhoz képest, hogy milyen színes volt minden beküldött anyag, meglepődtem ezen a fekete-fehér képen. A természetről mindenkinek az élénk színek jutnak eszébe, viszont ehhez a komoly témához remekül illet ez a formai megközelítés. Nagyon tetszik a palló, mintegy út a végtelenbe, lenyűgözően mély tartalmat sikerült elrejteni a látvány mögé. Őszintén szólva, igen sokat vitatkoztunk szerkesztőtársaimmal, hogy nem kéne-e ennek az alkotásnak előkelőbb helyet adni, de végül az apró tökéletlensége miatt kénytelenek voltunk bronz éremmel díjazni. Kár, hogy kiégett a kép
háttere, a szemet rávezeti a deszka az égboltra, ami sajnos néhány folton zavaróan fényes. Mindenesetre szívből gratulálok ehhez a csodás fotóhoz! ;)
Zsüliett nyereménye: 1 hétig hirdetés az oldalsávban + ajándék montázs


Különdíjas: Sebesi Kiara
Rengeteg csodás kép volt, úgyhogy szívem szerint 3 különdíjat adnék. A versenykiírásban viszont csak egyet hirdettünk meg, úgyhogy kénytelen voltam egy fotót választani.
Mivel mindenki csak a természet témát gondolta tovább, ki kell emelnem Sebesi Kiara fényképét, amin a forgalmas városi utca ütközik a zöld pálmafákkal. Ez a munka is főleg a hangulatával fogott meg, tetszik, hogy bal oldalról a háztömbök és kocsik, jobb oldalról pedig a buja zöld növényzet kíséri az utat. A középpontban lévő lányok remekül kiegészítik a látvány, különösen az, akinek zöldes a haja. Mintha választhatnánk, hogy a természetet, vagy a civilizációt szeretnék élvezni. Persze vannak apró hibák, de egy kis szerkesztéssel ezek kiküszöbölhetők. Ha nem dőlne ennyire a kép, még jobban tetszene. Fogadd őszinte gratulációmat Kiara! :)
Kiara díja: 1 hétig hirdetés az oldalsávban




Még egyszer köszönjük minden versenyzőnek a jelentkezést, a rengeteg gyönyörű képet. Ha kíváncsiak vagytok a pontszámotokra, esetleg a képeitek értékelésére, akkor forduljatok hozzám bátran. E-mailben kérhettek segítséget, tanácsot, részletes kielemzést is.
Kérem a nyerteseket, hogy jelentkezzenek a díjaikért! :)
Kellemes napot mindenkinek,
Üdv.: Szoni <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése